World Humanitarian Day

I dag, 19. august, er en dag hvor vi skal sette pris på og hedre helter, som selv setter seg selv i fare og dedikerer seg  til å hjelpe mennesker i vanskelige situasjoner, og nød. Vi skal ferie de aktive humanitære menneskene som velger å tilbringe timer, dager, uker eller år på å hjelpe de som har blitt rammet av; naturkatastrofer, krig, fattigdom, psykisk eller fysisk vold, urettferdighet o.s.v, for å gjøre deres liv bedre.

Denne dagen markerer da 22 mennesker ble drept i et bombeangrep på FN hovedkvarteret i Baghdad, Irak i 2003.

I 2015 har FN bestemt at temaet for markeringen skal være å inspirere verdens humanitet og å engasjere seg i humane organisasjoner og være en aktiv forkjemper av humanitet.

Så legg i merke til alle de som bryr seg, alle de som velger å engasjere seg på en eller annen måte i sitt samfunn, eller i andre deler av verden, for å se og bestyrke andre menneskers situasjon, for å gjøre verden til et litt mer rettferdig sted.

Tenk på hva du kan gjøre for å være en mer human person, kanskje du kan engasjere deg mer? Kanskje kan du velge å melde deg inn i en organisasjon, bli fadder, eller rett og slett sette deg mer inn i dagens verdens problematikk, for å se om det er noe som engasjerer deg.  For å se om du ønsker å støtte de som lever midt oppe i en vanskeligstilt situasjon?

Da er i hvert fall i dag, dagen å gjøre det på!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *