#WomenHumanitarians

 

I dag hedrer vi kvinners arbeid i humanitære kriser verden rundt. Kvinnelige hjelpearbeidere er ofte de første som kommer til og de siste som forlater kriseområder, og mange tar på seg de aller mest krevende oppgavene. Dessverre har det globale samfunnet alt for lenge undergravet kvinners bidrag i humanitært arbeid.

I dag, 19.august, er verdens humanitære dag. FN-dagens formål er å belyse det ufattelige behovet for humanitær hjelp i verden i dag og løfte det viktige arbeidet hjelpearbeidere utfører verden over. I tillegg er det en gyllen mulighet til løfte situasjoner og mennesker i kriser som desperat trenger humanitær hjelp. I år er tematikken #WomenHumanitarians – fordi kvinners arbeid i kriser fortjener å hedres.

Kvinner utgjør en stor andel av humanitære arbeidere, og de fortjener å anerkjennes. Skal vi løse globale kriser og løfte viktigheten av humanitær bistand til de som trenger det aller mest, kan ikke halve befolkningen utelates. Vi i URO har løftet ungdom i humanitære kriser sine behov og rettigheter i år. Det er krise å ikke prioritere ungdom i kriser, og kvinnelige humanitære arbeidere er en helt essensiell del av å oppnå dette. Verden er helt avhengig av den utrolige innsatsen kvinnelige humanitære arbeidere legger i arbeidet sitt – noen ganger med livet som pris.

I dag løfter og feirer vi det uvurderlige arbeidet #WomenHumanitarians har gjort og fortsetter å gjøre i verden i dag – er du med oss?

Kamilla Elisabeth Engebretsen, juniorrådgiver for SRHR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *