«What happens in Paris, doesn`t stay in Paris»

I dag er siste dagen vår her på COP21 og Climate Generation. Det har vært en utrolig spennende, innholdsrik og hektisk reise.

IMG_4808

Standen vår på Climate Generation!

Personlig har jeg vel ett høydepunkt: I går var jeg på et forum, der alle klimaaktivister var velkomne til å fortelle deres historier om håp og mot. Vi var vel rundt 30 stk, som delte historier, og alles historier var helt fantastisk inspirerende. De fortalte om hva som hadde gjort at de ble klimaaktivister, det var ofte noe som hadde skjedd i hjembyen deres, det var i hvertfall et vendepunkt i deres liv som hadde gjort at de ble engsjerte. Selve stemningen i rommet var åpen, hjertevarm og tryg, jeg møtte mennesker i alle aldre fra hele verden som  bare ville lytte og fortelle. Det gjorde meg glad og ga meg håp å se mennesker som brant for å redde verden vår og engasjere andre mennesker.

IMG_4670 - Copy

Fra venstre: Marinel/Filippinene, Bjørn og Carolin/Tyskland, Karoline og Anna/Norge- Plan International

Jeg vil også savne menneskene vi har reist med, det har vært et utrolig bra samarbeid og det har vært veldig bra å møte ungdommer innenfor samme organisasjon, som brenner for det samme som deg.

12336157_10156232794215207_1980046850_n

Er du en future maker?

Turen her i Paris har gjort at jeg er enda mer motivert til å engasjere ungdom hjemme i Norge, og jeg har en større innsikt og større kunnskap rundt aktivisme og ungdoms engasjemant, nå en da jeg kom. Dette på grunn av COY11, workshopen med andre organisasjoner, #youthpower eventet, forum og generelt det å møte andre unge. Jeg håper virkelig at klimatoppmøte er starten på en større endring her i verden og at alle generasjoner er klare for å gjøre en forandring, det er nå eller aldri. Jeg kan avslutte med noen ord som Mr. Ahmad, UN spcial envoy of youth, hadde i en tale her nede «I hope that what happens in Paris, doesn`t stay in Paris»

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

<3 – Karoline

Skrevet av

Karoline Schau

Juniorrådgiver for klima, miljø og bærekraftig utvikling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *