God helse for alle!

I dag, 7. april, er det verdensdag for helse. Helse er en utrolig viktig faktor i livet vårt, både psykisk og fysisk helse er avgjørende for at vi skal ha det bra. I Norge har vi flere helsetilbud og muligheter til å få hjelp, det kan derfor noen ganger være lett å ta helse for gitt, men nå er det ikke slik at alle land er like heldige.

Tema for helsedagen 2018 er “Universal health coverage: everyone, everywhere”. I år er det 70 år siden WHO (verdens helseorganisasjon) ble stiftet. For å markere dagen handler det om universell helsedekning. WHO jobber for å passe på slik at verdenslederne holder løftene de gav da de i 2015 ble enige om FN´s bærekraftsmål. Det de ble enige om var at alle mennesker, uansett hvor, har rett til viktige helsetjenester.

Visste du at minst halvparten av verdens befolkning mangler full dekning av viktige helsetjenester? Ikke nok med det så er minst 100 millioner mennesker presset inn i ekstrem fattigdom fordi de må betale for disse helsetjenestene. Det kan ikke fortsette slik. Derfor må vi jobbe for at alle skal få tilgang til de helsetjenestene de trenger, uten å møte på økonomiske vanskeligheter.

Helsetjenester for alle er utrolig viktig, alle skal ha mulighet til å få de vaksinene de trenger, lokal hjelp i nærheten uavhengig av hvor de bor og flere ressurssterke sykehus. Med nok hjelp og økonomisk støtte fra andre land er dette oppnåelig. Jeg unner ALLE god helse, så la oss gjøre det vi kan for å få det til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *