Dear St. Valentine

Valentines day, ingen dag er bedre enn denne dagen!

Alle husker Theas bryllup fra året 2014. Barnebruden Thea på 12 år skulle bli tvangsgiftet med Geir på 37år. Bryllupsdatoen var 11.oktober. Theas bryllup skulle bli Norges første barnebryllup. Heldigvis ble barnebryllupet stoppet i siste øyeblikk av Shorna fra Pakistan, som gikk frem og ba Thea si nei.

I dag feirer hele verden kjærlighetens dag, 14 februar feirer vi valentines day, det er en dag der vi skal sette pris på dem vi er glad i. Hver dag står 39.000 jenter barnebrud. Det er barn og unge som ikke får velge hvem de skal dele sitt liv med «til døden skiller dere ad.» De har en lengsel etter å få oppleve en barndom, der de kan gå på skolen og dele fritiden med venner.

Det er 700 millioner barn og unge som er på min alder der ute som er veldig trist i dag. For dem er ikke kjærlighetens deres dag, de valgte aldri en ektemann eller bryllupsdato. De gråter fordi de ikke kommer til å oppleve et ekteskap med kjærlighet der drømmemannen ønsker dem en lykkelig valentines day, romantisk sms, røde roser, konfektesker med smakfulle sjokoladebiter eller de søte Teddy bears.

«På Valentinsdagen feirer vi kjærligheten! Men hva om din kjære var noen du selv ikke hadde valgt?»

giftet bort i altfor ung alder hver dag. Plan ønsker å styrke jenters rettigheter og endre praksisen med barneekteskap ved å forhindre planlagte bryllup og bekjempe årsakene til at de finne sted, slik som fattigdom.
Hver dag giftes  bort jenter  i altfor ung alder.  Plan ønsker å styrke jenters rettigheter og endre praksisen med barneekteskap ved å forhindre planlagte bryllup og bekjempe årsakene til at de finne sted, slik som fattigdom.

Nylig hevet både Malawi, Zimbabwe og Guatemala aldersgrensen for ekteskap til 18 år – nå er det viktig å kjempe for at flere jenter skal få oppleve ekte kjærlighet.

Ønske deg en lykkelig Valentinsdag.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *