Hva i all verden er egentlig klimakvoter?

Klimakvoter er kanskje noe du har hørt om, men aldri helt forstått?

Fortvil ikke, redningen er her. Klimakvoter er delt ut av FN for å begrense mengden CO2 vi slipper ut på denne kloden, men på en mest kostnadseffektiv måte. Bedre enn at jeg skriver et langt innlegg om det kan vel denne videoen forklare hva klimakvoter er og hvordan de fungerer.

https://www.youtube.com/watch?v=Jt0N5Q0I2EM

Du spør kanskje deg selv hva dette har med deg og gjøre? Vel det flotte med klimakvoter er at det er ikke kun bedrifter eller stater som kan kjøpe disse. Kvotene er tilgjengelig for alle. Det vil si at hvis du kjøper en kvote vil prisen på de resterende kvotene øke. Slik vil det bli dyrere for de mest forurensende bedriftene å kjøpe klimakvoter. Til slutt vil det være så dyrt og lite lønnsomt for bedriftene å kjøpe kvoter og de vil heller satse på ny og grønnere teknologi.

Om du har sittet på ræva frem til nå og klaget over at det er så vanskelig å gjøre noe KONKRET for klimaet vårt er din gyldne sjanse kommet. Skriv opp klimakvoter på ønskelista til jul!

Denne siden kan du bruke for å kjøpe klimakvoter:

http://www.tu.no/klima/2007/06/15/her-kan-du-kjope-klimakvoter

Tenker du på klimaet i hverdagen?

Man trenger ikke alltid å sette i gang noe stort for å stoppe klimaendringene. Noen ganger holder det å kun endre på noen små vaner i hverdagen. Er det for eksempel nødvendig å la lyset stå på selv om du ikke er i rommet? Må du tørke håret med hårføner hver gang du har dusjet? Husker du å kildesortere?

Vi i URO har laget en liten film om hva VI gjør i hverdagen for å stoppe klimaendringene. Vi ønsker også at DU gjør det samme. Spill inn en film, eller del et bilde med hashtaggen #2065yourfuture.
Hvis ikke håper vi ihvertfall at du liker videoen, og sprer budskapet. Hvis vi alle endrer noen små uvaner i hverdagen kan vi plutselig oppnå store resultater.