Trygge Soner for Barn på Olaf Ryes plass!

Over 30 millioner barn og unge i verden er på flukt. De kommer fra forskjellige land og flykter av ulike årsaker. Felles er at de er i en svært utrygg situasjon.

Jeg har nå kommet hjem til Kristiansand etter ei lang, men ekstremt spennende helg. Standen på Olaf Ryes plass i går, gikk kjempebra og vi fikk vist ut vår flotte utstilling fra Rwanda til innbyggerne i Oslo.

13062757_867323170061817_2076579881_o
Bilde: Eline Heidisdatter Lorentzen

Vi ønsket Oslo-folk velkommen til vår trygge sone for barn. For når kriser og katastrofer inntreffer, er Plan der for barna. 
Plan etablerer blant annet trygge soner for lek og aktivitet, samt sikrer at barn og unge kan fortsette skolegang. Dette gjør det lettere å takle krisen, både mens den pågår og i den tøffe tiden like etter.

Bilde: Plan International Norge
Bilde: Plan International Norge

Inne i vår trygge sone for barn kunne du møte Pacific og Solange, samt mange andre barn som bor i en flyktningleir i Rwanda, du kunne også ta en 360° spasertur i Nyarugusu i Tanzania, verdens tredje største flyktningleir, med våre VR-briller. Jenny fra URO, fortalte om sitt møte med flyktningbarn i Rwanda og det ble #PlanChallenge og tegnebord for barn.

Bilde: Plan International Norge
Bilde: Plan International Norge

De nye juniorrådgiverne fikk også for første gang prøve seg på stand med URO. URO fikk fremmet en veldig viktig sak som også nå i dag er veldig aktuell. For vi vet at der mennesker har det ille, har barn det verst.

Bilde: Eline Heidisdatter Lorentzen
Bilde: Eline Heidisdatter Lorentzen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *