The Convention on the Rights of the Child

«Because EVERY CHILD in the world has one thing in common. THEIR RIGHTS.»

Godt nyttår! Bedre seint enn aldri 🙂

Jeg går på den Internasjonale skolen i Kristiansand og idag så har jeg vært i 2. klassen og pratet litt om Menneskerettigheter og Barnekonvensjonen. Det gikk på engelsk og det var en setning som de syntes var vanskelig, og det var: The Convention on the Rights of the Child. For vanligvis så sier vi bare Child Rights og når jeg fortalte det ordentlige ordet så ble det plutselig så mye prat. De skjønte ikke hvorfor noe så enkelt og simpelt måtte ha et så langt og vanskelig ord.

Det fikk meg til å tenke. Ja, barnsrettigheter er egentlig veldig enkle. Hadde vært land klart å følge de så hadde alle barn gått på skole, både gutter og jenter. Vi hadde heller ikke hatt barneekteskap eller barn i fattigdom.

Jeg fortalte dem om Klagemekanismen. Vi brukte lang tid til å faktisk skjønne hva er egentlig Klagemekanismen? Når de skjønte det, så fikk jeg mange hender i været. «Har Norge ratifisert Klagemekanismen?» Nei, svarer jeg og før jeg får forklart hvorfor så kommer det flere hender opp. «Hvorfor har ikke Norge skrevet under??» «Har noen andre land skrevet under?» «Hvor mange land har signert og hvilke?» Det var mange spørsmål jeg ikke kunne svaret på. Hvorfor Norge ikke har ratifisert Klagemekanismen kan egentlig bare politikerne svare på, men jeg prøvde. Hvem som har signert, det husket jeg ikke og i hvert fall ikke hvilke land.

Kilde: http://www.childrightsconnect.org/about-us/

Jeg fikk testet mine grenser idag. Jeg brukte all min kunnskap om Menneskerettigheter og Barnekonvensjonen og er veldig imponert over disse andre klassingene som klarte å følge med. De var aktive under hele timen og stilte kjempemange kloke spørsmål. Håper jeg får komme igjen!

 

Eline Heidisdatter Lorentzen

Juniorrådgiver for Helse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *