Tanzania-tur – viktig samarbeid og gode vennskap

Forrige uke var juniorrådgiverne Selma og Ferdinand på tur til Dar Es Salaam i Tanzania. Her deltok vi på Youth Advocacy Workshop sammen med andre ungdommer fra Tanzania, Malawi og Zambia. Dette var noen intensive, men veldig lærerike, engasjerende og inspirerende dager! På workshop fikk vi vite mer om ungdomsgruppene i de andre landene og hvordan de arbeidet med blant annet Wedding Busters-bevegelsen og påvirkningsarbeid.

På turen lærte vi blant annet om hvordan det er å være ungdom i de ulike andre landene og hvilken innflytelse de har i lokalsamfunnet, blant andre ungdommer og hos myndighetene. I Tanzania holder de på med en underskriftskampanje, på lik linje som den vi har hatt i Norge, hvor de ønsker en absolutt 18-års aldersgrense for å gifte seg. Malawi sin ungdomsgruppe har også klart å få gjennom en lovendring i sitt land i fjor. Dette ble dermed et sentralt tema under workshopen, hvor vi utvekslet erfaringer og tanker rundt Wedding Busters-bevegelsen. Selv om målet var det samme i alle landene, nemlig en absolutt 18 års aldersgrense for å gifte seg, så var det ulike måter å gjennomføre kampanjene på. I for eksempel Tanzania og Malawi er radio en viktig kanal for å nå ut til ungdommen, i motsetning til i Norge hvor vi brukte andre medier. I de andre landene hadde de to forskjellige måter å ha kampanjen på, en online og en offline, for å nå ut til en større del av befolkningen.

Særlig spennende var det å se hvordan vi bruker sosiale medier i de forskjellige landene! I både Zambia, Malawi og Tanzania bruker ungdommene Whatsapp for å nå ut til ungdommen, mens i Norge er det Instagram og Facebook som gjelder. Det er også gøy å se hvordan vi ble inspirert av hverandre og brukte hverandres ideer. Nå skal for eksempel skal Zambia lage en Facebook-gruppe som er lik som vår Wedding Busters-gruppe, og vi har lasta ned Whatsapp!

Den siste dagen besøkte vi en ungdomsskole litt utenfor Dar es Salaam, noe som ga et helt spesielt inntrykk på oss begge. Der holdt vi foredrag sammen med resten av ungdommene hvor vi snakket om barneekteskap og dets negative påvirkning, samt viktigheten av utdanning.

Dagene har bestått av samarbeid, diskusjoner, mye læring og mange nye vennskap. Nå er dagene i Tanzania over og vi sitter igjen en haug med planer og strategier for de fire landene om veien videre. Disse strategiene skal hjelpe oss å nå hvert land sine individuelle mål og å sammen få en slutt på barneekteskap innen 2030. Vi gleder oss til veien videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *