Stakkars dem

Vi har det så sinnsykt bra. Vi har det for bra. Vi har glemt ut hvordan det var før oljeeventyret begynte i 1969. Vi har glemt ut at flere tusen mann reiste over til Amerika for å finne lykken og at vi rømte til England og Sverige under andre verdenskrig. Hvor ble den gjestfriheten som vi viste flyktningene fra Balkan på 90-tallet av? Hva har skjedd med oss? Det er så lett å tenke på tall, tenke at disse 8000 bare koster penger. Men det man ikke har tenkt på er at disse 8000 er like mye mennesker som meg og deg. De har familie, de hadde et hjem og det eneste de vil er å få bevare livet sitt. Det var da ikke deres ønske at hjemlandet skulle bryte ut i krig. La oss vise solidaritet for våre medmennesker!

ULKELERINDEKI IC SAVASIN YOL ACTIGI GUVENSIZLIK VE BAS GOSTEREN ACLIK NEDENIYLE GOC EDIP IRAK'IN DUHOK'TA KURULAN MULTECI KAMPINA YERLESTIRILEN SURIYELILERIN YASADIGI CARESIZLIK HER GECEN GUN BIRAZ DAHA DERINLESIYOR. CARESIZLIGIN EN BUYUK ACISINI ISE OLUP BITENLERE ANLAM VEREMEYEN SAVASTAN HABERSIZ, BESLENME VE SICAK BIR YUVADAN MAHRUM KALAN COCUKLAR CEKIYOR. (ANADOLU AJANSI - EMRAH YORULMAZ) (20130123)

Mange sier at vi må hjelpe dem der de er, fordi vi har sprengt kapasiteten her hjemme. Hvis vi har sprengt kapasiteten, hva har da Tyrkia gjort, som har tatt imot 1.9 millioner syriske flyktninger? Hva har allerede kriserammede Hellas gjort da? Vi må stå opp og ta ansvar. År etter år er vi kåret til verdens beste land å bo i, la oss vise vårt fantastiske land til våre medmennesker også.

Jeg ønsker at vi står sammen om dette. Jeg ønsker at vi flagger og feirer når vi skal ønske 8000 syriske flyktninger velkommen til verdens beste land.

Anna Tangen Eide

Juniorrådgiver for Utdanning

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *