Skulle ønske det ikke var sånn

I dag skulle jeg egentlig sitte på et fly, sammen med flere andre, på vei til Israel og Palestina. Vi skulle møte inspirerende mennesker og få et innblikk i den langvarige konflikten som har påvirket området i flere tiår. Jeg har gått fra å være redd, til å glede meg sykt mye til denne reisen. Men for to dager siden fikk vi vite at vi ikke kunne reise likevel. Området er for farlig for øyeblikket.

I dag tenker jeg på de barna i flyktningleirene som jeg har kjøpt fargeblyanter til. Jeg tenker på den familien vi skulle plukke oliven med. De som lever i dette hver eneste dag. For her sitter jeg, i min trygge varme seng og drikker kaffe, mens de jeg skulle tilbringe den kommende uken med, frykter for sitt eget liv. Så urettferdig og brutal er verden.

c12a726740bac4af68e67f7e47bdf28c

Anna Tangen Eide

Juniorrådgiver for utdanning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *