Skolestart

Nå i disse dager er det mange som har fått vite hvilken skole de skal gå på til høsten. Enten om du starter på videregående for første gang, eller du endelig kom inn på biologi studiene du har drømt så lenge. Spennende er det uansett.

Men bare tenk over det, i Norge har vi faktisk rett til videregående skole. Uansett så vil du komme inn på et av dine tre valg når du starer på vgs, alt er virkelig lagt til rette for deg. Men det er ikke jo ikke slik at vi i Norge er alene om retten til utdanning, det er faktisk en menneskerett.Retten til utdanning er anerkjent og gjort tydelig for hele verden gjennom både konvensjoner og erklæringer. Skulle man ikke da tro det var enkelt for alle å gå på skole? Svaret er dessverre nei.

Visste du at i Kampala, Uganda, så har du rett på utdanning og er skolepliktige. Den eneste haken; de må betale skolepenger. Samtidig i resten av verden er det 121 millioner barn som vokser opp uten mulighet for å gå på skole.

Heldigvis er det på bedringens vei, og bare i 2013 utdannet plan 55000 lærere. Jeg håper og tror at en dag vil vi skaffe utdanning til alle verdens barn!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *