Påvirkningsarbeidets verktøykasse

Etter rundt 24 timers reise var det en ufattelig god følelse å kjenne norsk jord under føttene igjen! Nå kommer delen der vi skal klare å gjennomføre alle planene vi har brukt den siste uken i Dakar på å planlegge.

Under workshopen gjorde vi alt fra å synge og danse til å legge planer for påvirkningsarbeid. Vi jobbet mye med problemløsning i grupper og det var utrolig interessant å høre hvordan resten av deltakerne så på problemene de opplever i hverdagen. Problemer vi kun leser om her oppe i nord. Å høre hvordan de jobber iherdig for å bedre situasjonen i lokalsamfunnene de bor i.

11072673_10204605940203369_153401813_n
Kategorisering av hva som gjorde oss sinte

 

 

Etter utallige «energizers» startet vi workshopen med å identifisere hva som gjør oss sinte, jenters mangel på utdanning, barneekteskap og  ungdomdeltakelse tok stor plass på veggen. Disse temaene ble så tatt med videre gjennom hele workshopen hvor vi så på og rangerte personer vi omgås i hverdagen etter påvirknings-prioritet. Alt fra venner og familie til statsoverhoder ble tatt med i betraktningen. Hvor ofte møter du lokale og religiøse ledere? Disse ungdommene møter dem ukentlig, og vi rakk å møte to ordførere bare under vår korte visitt i Dakar.

 

 

 

Vi lærte også hvordan man skal skrive en appell, hvordan appellere til hodet, hjertet og hånden. Man merket fort at dette hadde de gjort før, de hoppet rett opp og leve seg fullt og helt inn i ordene de holdt til de som spilte statsoverhodene.  Vi nordmenn forsøkte vårt beste å henge med, og suge til oss alt vi kunne lære.

Siste dag med workshop ferdigstilte vi påvirkningspaner i de forskjellige landene, med stunts, appeller, filmer og konferanse. Så nå står vi på tærne og venter bare på å sette planene ut i livet, og å bruke verktøykassen vi nå sitter med i baklomma til å endre verden!

Alt i alt var både opplegget og ikke minst deltakerne utrolig bra! Jeg tror jeg aldri før har lært så mye på bare 2 dager. På den ene siden lærte vi om arbeidet av workshopholderene, mens på den andre siden lærte vi utrolig mye om verden rundt oss, Afrika og hvordan problemer sees på og jobbes med av deltakerne.

Hele gruppen, ferdig utlært i påvirkningsrbeid
Hele gruppen, ferdig utlært i påvirkningsrbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *