Øko-taxi i Krakow!

«Jeg ønsker å bruke starten av dette innlegget til å sende mine tanker til Libanon og Paris. Det er i disse tider at vi skal stå sammen og vise at terror ikke er greit.»

I august var jeg i Krakow på klassetur og må bare få sagt at det var kjempegøy! Vi bodde mitt i gamlebyen med 5 minutters gåavstand fra sentrum og 5 minutters gåavstand fra et stort kjøpesenter som heter Galeria. Utenfor dette kjøpesenteret så stod det noe som tok min oppmerksomhet, Øko-taxier på rekke og rad. Dette er altså noen ungdommer som hadde en tanke om å endre verden og de mente at dette var måten å gjøre det på.

Utenfor Galeria
Utenfor Galeria

Vi var da tre jenter med en hel haug av poser som da bestemte oss for å ta en sånn ned til sentrum av gamlebyen for å så ta den videre opp til hotellet. Dette betalte vi altså 250 zloty for, tilsvarer 49 norske kroner. Det var jo absolutt vært det! Dette var økovennlig og de var billig! Jeg vil derfor komme med en oppfordring, kjør øko-sykkel-taxi eller velg en el-taxi for dette er siste mulighet til å endre på verden. Jeg vil gjerne at generasjonene etter oss skal få oppleve trær, frisk luft og fire forskjellige årstider.

Bli med og hjelp de neste generasjonene med å ta vare på vår klode ved å si din mening og plant et symbolsk tre.

Slik gjør du:

  1. Vær kreativ! Lag, tegn eller finn et tre
  2. Ta bilde av treet
  3. Legg ut bildet på Instagram, PlanUngdom FB-gruppe eller send det til ungdom@plan-norge.no.

Husk å bruke hashtag #plantatree og #PlanChallenge

Hvorfor teller treet ditt?

Trærne skal overleveres til norske politikere før de reiser til klimatoppmøtet, og vil styrke budskapet om at Norge må være modige og ambisiøse i forhandlingene.

Kampanjen er et samarbeid med ungdom i flere land, og alle de innsamlede trærne vil også settes sammen til en utstilling laget av ungdom på selve klimatoppmøtet i Paris.

Tut og kjør!
Tut og kjør!

Eline Heidisdatter Lorentzen

Juniorrådgiver for Helse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *