Nyttårforsetter for 2016

Til tross for at vi går mot slutten av januar vil jeg gjerne dele mine nyttårsforsetter med dere. Bedre sent enn aldri.

Det er lett å bli påvirket av alt stresset og kaoset vi omgir oss med i hverdagen. Nordmenn har en tendens til å fokusere veldig mye på jobb, trening og kosthold. Jeg kan selv kjenne meg igjen i nyttårsforsettet om å spise sunnere og trene mer, men i år tenkte jeg å fokusere på noe annet.

Verden koker. Ikke bare på grunn av klimaendringene, men også på grunn av de sosiale forholdene i verden i dag. Flyktningkrisen har utviklet seg til å bli en av de største humanitære krisene verden noensinne har sett. Mennesker flykter fra hjemmene sine fordi landsbyene deres er ofre for ekstreme naturkatastrofer. Havet stiger og mange frykter for hjemmene sine i fremtiden. 836 millioner mennesker lever i dag i ekstrem fattigdom (FN.no, desember 2015).

Problemene er mange og kan virke veldig overveldende. Det betyr likevel ikke at vi har noen rett til å ignorer dem. De eksisterer enten vi ønsker det eller ikke, og før eller siden blir vi nødt til å innse det og begynne å handle. La 2016 bli det året hvor vi gjør nettopp det.

Det er lett å tenke at JEG som et enkelt individ ikke kan gjøre noe for å stoppe verden problemer. JEG som et individ har verken makt eller påvirkningskraft sterk nok til å kunne endre en hel verden i krise. Det er nettopp denne tanken som gjør at vi ikke har sett større forbedringer i verden så langt. Hvis alle tenker at man er maktesløse i mot en hel stor verden vil det resultere i at hele verdens befolkning blir maktesløse. Vi som en befolkning må ha tro på oss selv og ha tro på at vi kan utrette mirakler hvis vi bare står på og kjemper for det vi mener er riktig og viktig i samfunnet i dag. For nettopp DU som individ kan utrette mirakler om du bare klarer å tro på deg selv og stole på at det du ønsker å kommunisere er viktig nok.

I Norge har vi unike muligheter til å engasjere oss. Vi har ytringsfrihet, organisasjonsfrihet og en fri presse som man kan kontakte om det er noe man har på hjertet og ønsker å formidle. Dette må vi utnytte. Vi er utrolig heldige som har lover og regler som gir oss disse rettighetene. Det er derfor meningsløst å ikke bruke dem på noe positivt som kan hjelpe de som ikke har det.
Mahatma Gandhi sa en gang «Be the change you want to see in the world». Det ønsker jeg å være.

 

La 2016 bli det året hvor du engasjerer deg for å gjøre verden til et bedre sted for alle.

La 2016 bli det året hvor du tror på deg selv og tror på at dine meninger er viktige.

La 2016 bli det året hvor problemene i verden reduseres og samholdet på tvers av kulturer forsterkes.

 

DU kan utrette mirakler. DU er viktig. Verden venter.

Demonstasjon utenfor Stortinget 04.11.2015. FOTO: GRØTT, VEGARD WIVESTAD / NTB SCANPIX
Demonstasjon utenfor Stortinget 04.11.2015.
FOTO: GRØTT, VEGARD WIVESTAD / NTB SCANPIX

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *