Lina Fonstad


Hei, jeg heter Lina Fonstad og fyller 16 år i februar. Jeg kommer fra Follebu i Gausdal kommune i Oppland, og går siste året på Gausdal ungdomsskole. På fritiden liker jeg å være ute i naturen. Nå på vinterstid går jeg mye på ski, mens om sommeren liker jeg å gå turer i fjellet.

Jeg har lenge vært aktiv i speideren. Der har vi blant annet jobbet mye med den frivillige veldedighetsorganisasjonen ”Hjelp oss å hjelpe”, som jobber for å gjøre hverdagen til økonomisk vanskeligstilte i Norge lettere.

Jeg er også medlem av ”Natur og Ungdom” og er svært opptatt av klima og miljø. Klimaendring og globaloppvarming er en ekstremt viktig sak som må hanskes med nå og er noe som ofte går utover de som har aller minst. Dette synes jeg er utrolig urettferdig. Jeg mener vi må slutte å være egoistiske og begynne å tenke på framtida og dens generasjoner. Ellers så brenner jeg for likestilling og barns rettigheter. Jeg mener at alle burde ha de samme rettighetene på tross av kjønn, hudfarge, religion og kultur.

Jeg har i høst vært en av ungdomsambassadørene for Jenteaksjonen 2016. Dette har vært en spendende rolle og gitt meg en lærerik og givende høst, hvor jeg blant annet deltok på PlanUngdom Helgecamp. Den helgen var superinspirerende, og jeg møtte mange andre hyggelige og engasjerte ungdommer fra hele landet.

Nå ser jeg fram til å få bli en del av URO og engasjere meg i enda større grad. Jeg gleder meg også til å bli kjent med de andre i URO og lære MASSE om barns rettigheter og levekår rundt om i hele verden.

Klem Linaimg_5505

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *