Leon heter jeg

Hei, mitt navn er Leon Bafondoko. Jeg er 17 år og bor i Trondheim. Jeg interesserer meg for historie, trives best på ski og spiller badminton når det er varmt og grønt ute. Da jeg var 13 år begynte jeg for fult å engasjere meg i dagens, og fortidens og andres samfunn. Mitt engasjement er for at flere mennesker skal få muligheten til å bli den de ønsker å være og få et trygt og verdig liv.

Jeg er en av de nye juniorrådgiverne i URO, og min hjertesak er de aller svakeste og sårbare barna skal bli hørt. Jeg ønsker å tale deres talerør og stemme. Mitt ønske er at ingen barn skal oppleve å være barnearbeider, barnesoldat eller gatebarn. Jeg brenner for at barn skal få være barn, ingen barn skal oppleve å miste sin barndom fordi samfunnet ikke griper inn og tar ansvar.

Om ikke jeg klarer å gi flere mennesker et trygt og verdig liv, vet jeg at jeg klarer å gi mennesker en bedre hverdag. Alle har mulighet til å gi mennesker rundt seg en bedre hverdag. Det gjør jeg hver dag. Det er ikke så mye som skal til for å glede noen. Min oppskrift er langt ifra avansert. Jeg sprer glede igjennom å være hyggelig, en dose humor og masse smil.

Vi har startet i ett nytt år 2016. Mitt år i URO ønsker jeg skal være et år der jeg lærer mye om barns rettigheter, samfunnet og internasjonale konflikter.
Neste år når vi går inn i 2017 og ser tilbake på året 2016 i URO, har jeg et ønske og et håp om å se på dette året som et år der vi har lært, påvirket samfunnet og har utfordret og stilt utfordrende spørsmål til samfunnet. For det er dette som er viktig for meg, å lære, påvirke og utfordre.
Jeg har valgt å engasjere meg, fordi jeg mener verden er et urettferdig sted. Vår verden blir ikke rettferdig med mindre noen av oss velger å engasjere oss. Jeg ønsker å være den forandringen som jeg ønsker å se i samfunnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *