Kvinnedagen


I dag er det 8.mars, kvinnedagen. Denne dagen er spesiell for alle kvinner. Dette er dagen kvinner skal være ekstra stolte av å være kvinner og stolte av det kvinner klarer og utrette her i verden. I dag handler det om å hylle alle kvinner som står opp og kjemper for sine egne og andres rettigheter.

Noen gutter i klassen min diskuterte i dag sammen med meg og noen andre jenter hvorfor det ikke er en dag for menn siden det er en dag for kvinner. Guttene brukte argumentet at det at kvinner har det elendig i andre deler av verden ikke angår oss, så hvorfor skulle vi bry oss om denne dagen. MEN selv om det ikke angår oss her i Norge, og selv om vi ikke har opplevd det betyr ikke det at det ikke skjer i verden. Jeg ser nesten på det som å si at; klimaendringene skjer ikke med oss, så hvorfor skulle vi bry oss. Undertrykkelse av jenter/ kvinner skjer hver dag rundt om verden. 14 millioner jenter/ kvinner blir giftet bort mot sin vilje hvert år. Jentebarn blir drept bare fordi de er jenter. Kvinner eier bare én prosent av verdens eiendom. 39 000 jenter blir utsatt for barneekteskap hver eneste dag. Vi må se på det som en helhet og ikke bare tenke på oss her i Norge.

Akkurat derfor er 8.mars kvinnedagen, for at vi skal tenke på alle kvinner i verden, for at vi skal hylle alle kvinner i hele verden, uansett hudfarge, religion eller bakgrunn. Vi må tydelig stå opp for kvinner, uavhengig av hvor de kommer fra, vi må bekjempe barneekteskap, vold mot kvinner og kjempe for deres rett til utdanning- dette fortjener alle kvinner! Gratulerer med dagen kjære alle kvinner i verden <3

Selma Reinhart, Juniorrådgiver for kultur og kommuniksjon
image

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *