Internasjonale malaria dagen!

 

Først og fremst, gratulerer med den internasjonale malaria dagen! Dager som dette er ekstremt viktig for å sette fokus på viktige temaer. Malaria er en sykdom som kan behandles, men som allikevel rammer så mange og som er et stort problem. Men hva er egentlig malaria?

Malaria skyldes en parasitt om overføres vi mygg. Det er en sykdom som både kan forebygges og behandles, likevel dør et barn under 5 år hvert minutt av Malaria.

I dag er mennesker på flukt et aktuelt og alvorlig tema, men det som ofte blir fokusert på i første omgang er så sikre flyktninger et sted og bo, klær og mat. Men så snart de har fått bosatt seg oppstår nye problemer, og bo i telt i flere uker eller måneder er ikke godt for helsa, og den er også ekstremt viktig å ta vare på.

Når disse menneskene måtte flykte, hadde de nok begrenset med tid. Hva hadde du tatt med deg hvis du måtte flykte? Første prioritet hadde nok vært personlige gjenstander som står deg nær, og det er lett og tenke hadde det vært meg så hadde jeg vært lur angående hva jeg tok med meg. Så står man plutselig i situasjonen og da er det nok lett å glemme myggnetting eller andre slike gjenstander.

Heldigvis er Malaria en sykdom som lett kan oppdages og behandles!

Hvordan kan vi forebygge Malaria?

Den mest effektive metoden for å forebygge malaria, er å sove under myggnetting. Det minsker sjansen betraktelig. Dessverre er ikke det å sove under myggnetting nok, og det er vel så viktig å drive informasjonsarbeid om symptomer man skal se etter for å være tidlig ute med behandling.

Plan deler derfor ut myggnetting i flyktningleirer, for å sikre at menneske har en ting mindre og bekymre seg for, og kan holde seg friske.

Foto: Plan Norge

201401-SSN-30

-Vilde Handeland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *