I morgen er dagen vi har ventet på!

Vi har jobbet med klimakampanjen siden 28.oktober og i morgen reiser vi endelig ned til klimatoppmøte i Paris! Vi bestemte oss for å ha denne kampanjen nettopp grunnet forhandlingene som skal foregå mellom verdens ledere de kommende ukene, klima og miljø er ett viktig tema som rammer alle mennesker, det er nettopp derfor det er så viktig å gjøre alle bevisst og sette fokus rundt COP21! Klimakrisen er et utrolig godt eksempel på hvor urettferdig verden kan være og det er en av grunnene til at vi i URO har engasjert oss særlig rundt dette temaet, denne høsten.

cop2

I løpet av kampanjetiden har vi hatt en planchallenge, som innebærer å samle inn så mange trær som mulig gjennom instagram ved å bruke hashtaggene #plantatree #2065yourfuture og #planchallenge. For å spre denne challengen, har vi stått på Egertorget å samlet inn trær, samtidig som vi har oppfordret alle vi kjenner til å gjøre det samme! Dette har vært et samarbeid på tvers av landegrenser, hvor vi har jobbet med blant annet Tyskland, Sverige, Brasil og Filippinene. Det har kommet inn masse bidrag og vi gleder oss masse til å vise alle bildene i Paris! Det har vært en kampanje, for nettopp å spre budskapet om at det nå er klimatoppmøte og vi må gi en klar beskjed til delegasjonen som representerer Norge, at vi bryr oss og ønsker at de skal være ambisiøse i forhandlingene av en ny klimaavtale. Og det har vi til nå oppnådd! For sist uke møtte Maria og Håvard fra URO, klima-og miljøminister Tine Sundtoft og overakte henne over 400 trær fra norske ungdommer!

Vi har hatt en del skypemøter for å forberede oss til turen, der vi har snakket mye med alle vi skal reise med, som er ungdommer fra Tyskland og Filippinene, det har vært en spennende og interessant prosess, og det blir gøy å endelig sette i gang med alt vi har forberedt oss til! Det kommer til å bli et tett program, men også utrolig lærerikt og en opplevelse for livet.

Vi håper virkelig at møtet resulterer i en fremtidsrettet og bærekraftig klimaavtale, så vår generasjon kan ha en grunnmur for å jobbe videre med å redde jordkloden vår.. Vi trenger en frisk klode for å leve og dette er en kritisk tid for klimaet vårt, vi må alle bidra til å stabilisere jordas tilstand og det er det vi håper at klimaavtalen vil hjelpe oss å få til.

COP

Det bare få timer til vi reiser til Paris og begge kjenner på nervene rundt dette. Vi gleder oss ekstremt mye til å delta på COY11, COP21, stå på stand, holde workshop, bli kjent med ungdom fra hele verden og mye annet! Det er ikke lenge siden terrorangrepene mot Paris og det blir en spesiell opplevelse å oppleve den franske hovedstaden så kort tid etter det som skjedde. Agendaen vår har endret seg en del etter terroren og det skal blant annet dessverre ikke bli noen klimamarsj likevel. Vi har fått flere forespørsler fra PLAN om vi ønsker å reise til Paris og vi har begge bestemt oss for at det er det vi virkelig vil. Terror skal ikke stoppe oss fra å engasjere oss, da vinner gjerningsmennene. Istedenfor skal vi snu på det og prøve å få flere til å engasjere seg i dette viktige temaet!

Videre fremover skal vi selvfølgelig ta med oss det vi har lært fra Paris-turen til både URO, PLAN Ungdom og alle dere lesere. Vi skal skrive reisebrev, holde foredrag og utnytte denne muligheten så godt vi kan!

-Anna og Karo

Skrevet av

Karoline Schau

Juniorrådgiver for klima, miljø og bærekraftig utvikling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *