I dag skal jeg være regnskogvokter

I dag skal jeg hjelpe regnskogfondet å bevare regnskogen.

I dag skal jeg ta et ansvar for min og andres fremtid.

I dag tar jeg et standpunkt i klimakrisen.

I dag hjelper jeg 260 millioner mennesker å bevare sine hjem.

I dag tar jeg vare på 80% av landjordas plante- og dyrearter.

I dag skal jeg vokte regnskogen.

518396069_640

I dag skal jeg være bøssebærer for TV-aksjonen. Jeg gleder meg, av alle grunnene over, og jeg gruer meg.

 

Fordi i dag kommer jeg til å få dører slengt i ansiktet.

I dag kommer jeg til å få spørsmål jeg ikke kan svare på.

I dag vil jeg møte uhøflige og avvisende mennesker.

I dag vil jeg ringe på døra hvor folk er hjemme, men nekter å åpne.

 

Det har tatt mennesker drøyt 60 år å ødelegge halvparten av det skattkammeret kloden har brukt opp til 100 millioner år å bygge opp. Unike dyr og planter forsvinner for alltid. Verden blir varmere og været mer ustabilt. Hvert år forsvinner det 46 000 km2 regnskog – et område på størrelse med Danmark. Det må vi sette en stopper for.

Vi er den første generasjonen som ser klimakrisen hende, og den siste som kan gjøre noe med den. Si nei til palmeolje, unngå tropisk tømmer, be norske forlag slutte å ødelegge regnskogen. Og sist men ikke minst:

Ta imot bøssebærerne med åpne armer. Åpne døra om du er hjemme. Snakk litt med dem. Vær hyggelig, vis folkeskikk. Gi et lite bidrag om du ønsker. Men vis deg fra din beste side, og gi dem lyst til å gå videre og gjøre dugnadsinnsatsen som må til.

TVaksjonen2015

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *