Hva er din drøm?

I forbindelse med vårens kampanje var to av våre juniorrådgivere i Rwanda og besøkte flyktningeleirer. Når de var i der, hadde de noen miniintervjuer med unge flyktninger. I dette intervjuet ble flyktningene spurt om favorittmat, favorittaktivitet,  det viktigste i leiren, hva de drømmer om, og hva de ønsker å bli.

Når jeg leste igjennom disse miniintervjuene fikk jeg gåsehud. Det slo meg plutselig hvor viktige de små tingene vi bare tar for gitt, faktisk er når man er i en så sårbar situasjon.  Det var mange som svarte at skolen og foreldrene er det viktigste, at ris er favorittmaten, favorittaktiviteten er for mange ballspill eller dans, og at den viktigste eiendelene kunne være en fotball eller genser.

På spørsmål om hva hun drømte om, svarte 17 år gamle Mushirarungu, at hun drømte om et liv utenfor leiren.

Altså, bare tenk deg at du er 17 år, og alt du ønsker deg er et liv utenfor leiren. Det er ganske sterkt, og sier litt om situasjonen disse barna er i. Heldigvis jobber flere bistandsorganisasjoner, deriblant Plan, med å opprette trygge soner for barn der de bare kan være barn, og for et øyeblikk slippe å tenke på situasjonen de er i. Det høres kanskje rart ut at dette er noe man prioriterer å bruke penger på, men dette er faktisk utrolig viktig! Dette er noe som minsker de negative opplevelsene ved å være på flukt,  og viktigst, gjør at disse barna får en barndom.

Til slutt vil jeg bare oppfordre deg til å tenke igjennom de samme spørsmålene som vi stilte flyktningene. Hva er det viktigste i ditt liv, og hva drømmer du om?

 

Husk også å bli med på #planchallenge på facebook. Hvis du skulle flykte nå, hva ville du tatt med deg? Bruk en emoji som symboliserer dette, og kommenter på denne facebook-posten.

Psst! Plan ungdom har nettopp fått  nye nettsider, sjekk den gjerne ut her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *