HAPPY VALENTINE

«Gratulerer med Valentine?s Day!

Jeg mener vi alle sammen har god grunn til å feire. Vi lever i et samfunn der vi er frie til å elske den vi elsker, og kan velge hvem som skal være vår partner og livsledsager. Vi er heldige som har den friheten!

For slik er ikke virkeligheten for alle jentene i verden som tvinges inn i ekteskap mens de ennå er barn. For dem er ikke et parforhold noe som gir dem den tryggheten, fortroligheten og respekten som kjennetegner et godt kjærlighetsliv.

For barnebruder betyr det å leve med en partner i mange tilfeller å bli utsatt for overgrep i det stille, å bli undertrykket, slått og avskåret fra resten av samfunnet. Barnebruder lever i parforhold som bryter med rettighetene deres og er roten til mye smerte.

Kanskje kunne vi derfor brukt valentinsdagen til noe mer enn å feire oss selv? Handelsstanden i Norge anslår at vi vil shoppe for mer enn 250 millioner kroner til valentinsdagen i år. Mange av oss ønsker å kjøpe noe fint eller en opplevelse som vi vet vil glede den vi er aller mest glad i. Men kunne vi også brukt dagen til å gjøre noe for de som ikke er like heldige?

Valentinsdagen kalles også Alle hjerters dag. Det synes jeg er fine ord på hva vi kan bruke denne dagen til: å ønske at alle skal kunne følge hjertet sitt. Valentinsdagen er en flott anledning til å markere at alle skal ha rett til å velge hvem de vil dele livet sitt med, uansett hvor i verden de bor.

Jeg ønsker derfor å slå et slag for at vi bruker valentinsdagen til også å utgjøre en forskjell for flere av verdens barnebruder ? og på den måten gjøre dagen enda mer meningsfull for oss selv og andre.

Ønsker du å bidra i kampen mot barneekteskap, kan du trykke her

Kjell Erik Øie

Generalsekretær i Plan Norge»

// hentet fra Plan Norges facebookside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *