Global Voice for Change

Hei alle sammen!

Om en måned blir et seminar kalt Global Voice for Change holdt i Senegal, Afrika. Jeg og Julia fra URO er så heldige at vi har fått muligheten til å dra for å delta på dette. Så den 20. mars sitter vi om bord på et fly som skal ta oss med til en utrolig morsom og lærerrik uke. I tillegg skal vi få besøke Studio Timbuktu, noe som kanskje mange av dere kanskje har hørt om, siden det er innsamlingsprosjekt for mange skoler i Norge. Under oppholdet skal vi selvfølgelig blogge, ta bilder og viderebringe alt vi opplever og lærer videre til dere.

Hva er Global Voice for Change? 

Global Voice for Change er et ungdomsprosjekt i regi av Plan International med mål om å koordinere og samkjøre påvirkningsarbeidet de ulike ungdomsgruppene i Plan-land verden over driver med.
Prosjektet er i startfasen og foreløpig er det ungdomsgrupper fra Liberia, Sierra Leone, Senegal, Burkina Faso, Belgia og Norge som er involvert.

Målet med turen:

1. Evaluere Global Voice for Change prosjektet så langt
2. Få opplæring i Youth Advocacy Toolkit
3. Planlegge en felles seks-måneders påvirkningskampanje om utdanning
4. Besøke Studio Timbuktu

Til nå har vi allerede vært i flere telefonkonferanser med ungdommene fra andre land hvor vi har snakket om muligheter for påvirkning i landet vårt og utfordringer koblet til utdanning. Vi har fått høre mange historier som har preget ebola-områdene, om mangel på utdanning, barneekteskap og teen pregnancy. Det var vanskelig å skulle sitte å fortelle om utfordringene med utdanning i Norge, sammenliknet med de som ikke engang har tilgang på utdanning.

Vi skal holde dere oppdatert!

Juniorrådgiver for konflikt og katastrofe

Ane Meyer

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *