BECAUSE I AM A GIRL

For noen år siden var Tysklands generalsekretær i Plan International i Afrika. Der så hun en jente som jobbet i åkeren. Jenta var i 10 års alderen og generalsekretæren spurte jenta hvorfor hun ikke var på skolen. Jenta svarte generalsekretæren dette «because I am a girl». Etter dette ble prosjektet (kampanjen) hetende «Because I am a girl».

Jeg også bare en jente som vil at alle jenter skal ha rett på utdanning. Jeg heter Selma Reinhart og kommer fra Oslo. Jeg er en jente på 15 år som har muligheter mange jenter ellers i verden bare kan drømme om å få. Jeg går på skolen, jeg får utdanning, jeg spiller teater, jeg spiller fotball, jeg får lov til å si, mene og tro det jeg vil, jeg får lov til å gå ut uten å måtte skjule ansiktet mitt, jeg får lov til å bli kjæreste og senere gifte meg med den jeg vil uansett kjønn og seksuell legning.

Mange mennesker i verden tar det for gitt å ha ytringsfrihet, mens mange mennesker knapt kan drømme om å få det. Jeg er privilegert som bor i Norge. Jeg har mulighet til å sette fokus på de som ikke har det like bra som meg, og det var akkurat derfor valgte jeg å melde meg inn i URO. FORDI jeg er en jente! FORDI jeg ønsker å gjøre en forskjell. Jeg synes det er viktig at alle mennesker vet at man kan gjøre en forskjell, uansett hvor stor eller liten den er. Jeg vil engasjere og påvirke andre mennesker.

«Vær tro mot de små tingene. Det er i dem styrken ligger» (Mor Teresa) Vis at du bryr deg!

Mine forventninger til URO er å få mer kunnskap, nye utfordringer, og sist men ikke minst ser jeg frem til å bli kjent med de andre juniorrådgiverne som både kjemper  for det samme som engasjerer meg og andre ting. Det som er viktig er at vi har et felles mål: å gjøre en forskjell sammen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *