Andrea Grimsbo

Hei!

Jeg heter Andrea, blir 17 år i slutten av januar og bor i Nittedal. Jeg går i førsteklasse på Akademiet Oslo, hvor jeg tar studiespesialisering med politikk og menneskerettigheter. Når jeg ikke er på skolen bruker jeg mye tid på Netflix, spiller litt piano og prøver å være litt med venner. Ellers engasjerer jeg meg særlig i Amnesty sitt arbeid, samt at jeg jobber som svømmeinstruktør i helgene.

Jeg engasjerer med særlig i menneskerettighetsarbeid. Amnesty Norge har så langt vært den organisasjonen jeg har engasjert meg mest gjennom, derfor gleder jeg meg veldig til å bli en del av Plan og jobbe mer rettet mot barn. Barn i u-land er utsatt gruppe som har dårlige forutsetninger til å kjempe for egne rettigheter. Jeg gleder meg veldig til å bli en del av URO og UROs arbeid, slik at jeg kan være med å kjempe for rettighetene til disse barna.

Det som opptar mest i dag er vel flyktningkrisen, og særlig hvordan den blir håndtert. Vi har Donald Trump, den kommende presidenten av verdens eneste supermakt, som brukte en fremmedfiendtlig og hatefull retorikk under valgkampen sin. Vi kan ikke se denne retorikken bli politikk for et innflytelsesrikt land som USA. Stengte landegrenser og ødelagte land i Midtøsten, særlig Syria, skaper ikke bare en flyktningstrøm, det skaper en hel generasjon av barn som ikke får tilgang på utdanning. Barn vokser opp i krig eller flyktningleirer, hvor de lever uten tilgang på skole og utdanning. De får ikke den kunnskapen og de ideene som er avgjørende når de en dag skal ta over og være med å styre. At alle barn får tilgang til utdanning og andre grunnleggende rettigheter er veldig viktig. Barna er fremtiden!

Jeg gleder meg til å møte de andre juniorrådgiverne, få viktige og nyttige erfaringer og gjøre et godt arbeid som nytter for andre 🙂

 

til-blogginnlegg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *