06.01.2015

Hei!

Jeg heter Sunnniva Nerbøberg og er ny her i URO. Jeg kommer fra Molde, er 16 år og veldig opptatt av rettferdighet og like muligheter og rettigheter for alle, uansett hvor man bor.

I dag vil jeg komme med en oppfordring til alle som leser denne bloggen. Det er vanvittig mye barnearbeid og misbruk av arbeidernes rettigheter innenfor klesindustrien. Dette har opptatt meg mye den siste tiden. Jeg tenkte først å boikotte alle butikker som ikke handler etisk, men dette gjør jo ikke noe positivt for arbeiderne. Det vi må gjøre, og det jeg oppfordrer alle til, er å spørre butikkene. Spør hvor det er produsert, hvordan det produseres, hvordan arbeiderne blir behandlet og hvilke etiske retningslinjer de har for arbeiderne. Sett spørsmålstegn, og utfordre butikkene. Kan ikke butikkpersonalet svare, må de spørre høyere opp i systemet, og spør vi ofte nok, har de ikke lenger noe annet valg enn å handle etisk. Slik legger vi press på kleskjedene og de må underrette seg våre krav for behandling av arbeidere. 

Sunniva Nerbøberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *